Σελίδες

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Όσο οι άνθρωποι απομακρύνονται από τις παραδόσεις των Αγίων, το οικογενειακό περιβάλλον, τους νόμους του Δημιουργού των και αναζητούν κάτι το νέο, θα πέφτουν στην παγίδα των επιτήδειων.

Οι άνθρωποι δέν είναι μόνο σώμα. Δέν είναι όπως τα ζώα που αρκούνται μόνον στο φαγητό και την ανάπαυσιν. Έχουν πνευματικές αναζητήσεις. Η ψυχή τους ζητά και αυτή κάτι που της λείπει.

Μόνον οι Άγιοι βρήκαν την γαλήνη και ψυχική αγαλλίαση. Μόνον όσοι ζουν χριστιανικά ευρίσκουν τήν ψυχικήν ανάπαυσιν και την αναφαίρετον χαράν. Μέσα εις τον κόπο, την αγρυπνία, τη νηστεία και την καρτερία, ευρίσκουν την ευτυχία.

Ανησυχεί η νεότης. Θέλει κάπου να στηριχθεί.

Αφού δεν στηρίζεται στο Χριστό, πέφτει θύμα των παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Βεβαίως κάποτε ήταν άγνωστες, αλλά σήμερα, με τα μαζικά μέσα και την αλλοτρίωση των κρατικών και εκκλησιαστικών ηγεσιών, βρέθηκαν μόνιμα μπροστά μας!…

Παρέχουν ποικίλες υποσχέσεις, πολλάκις δε, δίνουν εργασίαν και χρήματα σε ανέργους, προκειμένου να κάνουν έναν προσήλυτον.

Μύθοι και φανερές πλάνες είναι όλες οι ψευτοθεωρίες των παραθρησκευτικών αυτών οργανώσεων.

Όμως, τυφλοί οι άνθρωποι τις ασπάζονται!

Όπως έγραψε ο ημερήσιος Τύπος, μια νέα ψευτοθρησκεία παρουσιάστηκε στην Βραζιλία. Πιστεύουν στη θρησκεία … των UFO (=εξωγήινοι)! Εις την πλάνην αυτήν έχουν παρασυρθεί 100.000 άνθρωποι! Εις την μικρήν πόλη της Βραζιλίας “Κοιλάς της Αυγής” ζουν 5.000 άνθρωποι, οι οποίοι ανήκουν σε μια θρησκεία που λατρεύει τα UFO και τους εξωγήινους. Οι κάτοικοι φορούν κοστούμια που μοιάζουν να προέρχονται από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τρεις φορές την ημέρα συγκεντρώνονται γύρω από μια πισίνα, σε σχήμα άστρου, (πεντάλφας), απ’ όπου πιστεύουν ότι παίρνουν ενέργεια σταλμένη από εξωγήινους!…

Η πλάνη αυτή εμφανίσθηκε πρό τριάντα ετών, όταν μία γυναίκα που αποκαλείται “θεία Νέιβα” τους είπε ότι επικοινωνεί με τους εξωγήινους, που της έχουν δώσει… μεγάλες δυνάμεις. Κανείς τους δεν είδε “εξωγήινους” παρά μόνον η γυναίκα αυτή, και την πιστεύουν…(Βλ. “Θησαυρός” 7-5-1996).

Από δημοσιογραφικήν έρευναν απεκαλύφθη ότι υπάρχουν 100.000 σέκτες με παράδοξες δοξασίες και ύποπτους σκοπούς, ενώ αυξάνει ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια.

Η εφημερίδα “Εθνος” (5-6-1996) αναφέρει τις κυριώτερες σατανολατρικές θρησκείες. Μερικές απ’ αυτές είναι πολύ επικίνδυνες, ακόμη και για τη ζωή των οπαδών τους που τους οδηγούν στο θάνατο, πριν προφθάσουν να μετανοήσουν από την πλάνη!

Μερικές απ’ αυτές είναι:

Μάρτυρες του Ιεχωβά, εβραϊκή οργάνωση, η οποία έχει 4 εκατ. περίπου οπαδούς. Έχει πολλάκις διακηρύξει το τέλος του κόσμου, διαψευσθείσα επανειλημμένως. Μέλη της ευρίσκονται σε 212 χώρες του κόσμου.

New Age (Νέα εποχή), γεννήθηκε το 1971 στις ΗΠΑ, έχει πολλές δεκάδες εκατομμύρια μέλη και διακηρύσσει την κατάργηση του Χριστιανισμού, τα U.F.O., την μετεμψύχωση και την προσκύνηση του διαβόλου.

Σαϊεντολογία. Ιδρύθηκε το 1954 στις ΗΠΑ. Έχει περισσότερους από 5 εκατομ. οπαδούς, 600 οργανώσεις σε 30 χώρες.

Χάρε Κρίσνα. Γεννήθηκε στα μέσα του αιώνα στις Ινδίες και ταχέως διεδόθη στις ΗΠΑ. Έχει 5 εκατομ. οπαδούς που λατρεύουν τον Κρίσνα.

Μουν. Ιδρύθηκε το 1957, έχει 2 εκατομ. οπαδούς σε 120 χώρες.

Ναός του λαού. Στις 20 Νοεμβρίου 1978, στο Τζόουνστάουν της Γουιάνας, 913 άνθρωποι οδηγούνται στην αυτοκτονία από τον πνευματικό του ηγέτη, Τζιμ Τζόουνς.

Σέκτα του Ντέιβιντ Κόρες. Στις 9 Απριλίου 1993, ύστερα από 51 ημέρες πολιορκίας από το FBI, 85 μέλη της σέκτας και ο ιδρυτής της, Ντέιβιντ Κόρες, αυτοκτονούν σε ράντσο του Ουάκο (Τέξας).

Ναός του Ηλίου. Στις 5 Οκτωβρίου 1994, 48 μέλη αυτοκτονούν στην Ελβετία. Στις 23 Δεκεμβρίου 1995 καταστρέφονται 16 ναοί στη Γαλλία.

Οι Ορθόδοξοι Έλληνες, έχουμε το μέγα προνόμιο να ανήκουμε στην αληθινή, την μόνην Αποστολικήν Εκκλησίαν! Μακρυά από τέτοιες δαιμονοθρησκείες. Ας βοηθήσουμε όσους δυνάμεθα, να λυτρωθούν από τα σατανικά χέρια αυτών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου